Uvjeti i odredbe

Uvjeti kupnje

Odgovori na najčešća pitanja
1. Robu isporučujemo samo na području RH.
2. Na području Zagreba dostava besplatna na iznos veći od 150,00 kn 
3. Možete platiti samo unaprijed, uplatom na naš račun
Na uvjete kupnje primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, od Članka 36. do Članka 55.

OSNOVNI PODACI
U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice Arka delicija  (u daljnjem tekstu: prodavatelj).
Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.
Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

PRODAVATELJ/POSREDNIK U TRGOVINI*/IZVRŠITELJ USLUGA Arka delicja 
Poljoprivredno Gospodarstvo Braniteljska  zadruga Arka Naša
Marina Tartaglie 18
HR-10000 Zagreb
OIB: 22208193548

OTP banka Hrvatska dioničko društvo
Domovinskog rata 3
23000 Zadar, Hrvatska
IBAN: HR3724070001500316041 (u daljnjem tekstu Prodavatelj).


*Najljepše molimo da ne dolazite na navedenu adresu jer je to samo sjedište tvrke na kojem nećete naći trgovinu.

**Arka delicija je proizvođač svih proizvoda / pošiljka sa cjelokupnom narudžbom i troškovima dostave biti jedinstvena.

POSLOVNA SPOSOBNOST
Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja, tj. za kupnju putem Web-shopa.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA
Posjećivanjem i korištenjem Arka delicja  Web Shopa prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.
Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam vašu suglasnost da vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti.

CIJENE
Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca. Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje. Razredi dostavnih troškova navedeni su niže.

AKCIJSKE CIJENE vrijede isključivo u vrijeme akcije.

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod samo kao registrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac izvrši narudžbu na e-mail: zelimira.vrabec@arka-nasa.hr 

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:
E-banking-om ili općom uplatom

Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada prodavatelj zaprimi uplatu.
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

U slučaju plaćanja E-banking-om i općom uplatom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada prodavatelj zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu prodavatelj će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.

ISPORUKA HRVATSKOM POŠTOM I TROŠKOVI
Naručene artikle šaljemo dostavnom službom Hrvatske poštom kao paket u roku od 10 radnih dana od dana primitka narudžbe odnosno uplate (najčešće i ranije). Iznimno, uslijed rasprodanosti pojedinog artikla, nepredviđenih okolnosti, te eventualnog kašnjenja s isporukom naših principala, moguće je da isporuka traje nešto dulje od navedenog roka, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila.
Troškove slanja i pakiranja snosi kupac, osim za narudžbe vrijednosti iznad 300,00 kn.

TROŠKOVI DOSTAVE:
Zavisi od težine samog paketa i mogućnosti odabira dostave u Vaš poštanski ured ili kućnu adresu, a web shop automatski računa dostavu prilikom dodavanja proizvoda u košaricu.

Kg 0-1 1-2 2-3 3-5 5-10 10-20 20-40

– HP dostava na kućnu adresu HRK 23,75 25,00 27,50 28,75 40,00 50,00 65,00


Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara. 

PRIJENOS VLASNIŠTVA I OBVEZE KUPCA
Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.
Arka delicija  nije odgovorna u slučaju da niste unijeli adresu dostave ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište,  nije odgovorna ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.
U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u poslovnici Hrvatske pošte tj. vašem poštanskom uredu u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.
Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 3 radna od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, Vaša je dužnost da kontaktirate Hrvatsku poštansku službu i provjerite, prema broju pošiljke koji ste dobili u obavijesti o slanju pošiljke, gdje je pošiljka.

Ukoliko ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu i paket bude vraćen pošiljatelju, NAPLAĆUJU SE STVARNI TROŠKOVI slanja i povrata.

Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu ponovno naruči robu putem ARKA DELICIJA  Web Shopa, prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer radno vrijeme tvrtke kojoj se dostavlja roba, dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno tražiti izradu zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.
PRAVO NA RASKID UGOVORA
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda.
Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri pismeno obavijestiti prodavatelja.

Ukoliko su proizvodi isporučeni kupcu, kupac je dužan vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, prodavatelj je dužan izvršiti povrat uplaćenoga novca, u roku 14 dana od dana primitka vraćenih proizvoda, umanjenog za ugovorne troškove dostave.

Ako je dostava proizvoda izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakiranja i dostave u ugovornom iznosu od 40,00 kn s uključenim PDV-om, a ukoliko troškovi dostave prelaze ugovoreni iznos u iznosu stvarnih troškova dostave.

Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, prodavatelj će kupca e-mail-om obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti ugovorne troškove odlazne i povratne dostave.
U slučaju raskidanja ugovora prije izvršene dostave, kupac ne snosi troškove dostave.
Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada je prodavatelj predao proizvod dostavnoj službi.
U slučaju raskida ugovora kod plaćanja E-banking-om i općom uplatnicom, prodavatelj će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti kupcu umanjiti za iznos narudžbe koji se odnosi iznos troškova dostave ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

REKLAMACIJE
U slučaju pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda, kupac ima pravo na zamjenu ili povrat. Kako bi ostvario pravo na zamjenu ili povrat proizvoda kupac je dužan u roku od 8 dana od dana zaprimanja proizvoda, obavijestiti prodavatelja putem telefona ili elektronske pošte, te dogovoriti preuzimanje i zamjenu pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda.

Troškove povrata i/ili zamjene pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda snosi prodavatelj. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

U slučaju pogreške, o kojoj je prodavatelj pravovremeno i pravilno obaviješten, kupac od prodavatelja može zahtijevati da u roku od 14 dana od dana obavijesti o pogrešci i povrata proizvoda, izvrši povrat uplaćenog iznosa ili proizvode zamjeni za nove.
U slučaju da, pri preuzimanju proizvoda, kupac ustanovi da je paket fizički oštećen ili pokazuje znakove otvaranja, kupac treba odbiti preuzimanje paketa.
Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži.

Rok trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti, kako je označeno na deklaraciji. Svi proizvodi se mogu razlikovati u boji, mirisu i konzistenciji, ovisno o usjevu ili berbi bilja, materijala ili droge.
Kod svih biljnih ulja nakon nekog vremena postoji mogućnost mirisa užeglosti zbog tankog sloja ulja koji ostaje na čepu ili navoju boce prilikom korištenja. Taj miris ne označava užeglost cjelokupnog sadržaja boce. Molimo ako osjetite miris užeglosti, izlijte malu količinu biljnog ulja u čistu staklenu čašu i tada provjerite da li je ulje oksidiralo.

PODACI O PROIZVODIMA
Podaci o proizvodima na web shop-u sačinjeni su temeljem baze podataka prodavatelja.

Fotografije proizvoda su isključivo ilustrativne prirode te njihov izgled ambalaže ne odgovaraju proizvodima koji su predmet narudžbe!

Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.
U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u prodavatelja podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

NEDOSTACI NA PROIZVODIMA
Prodavatelj ne odgovara kupcu odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ukoliko ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda.
Prodavatelj ne odgovara kupcu odnosno primatelju ukoliko tehničke mogućnosti opreme kupca odnosno primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom kao i ukoliko osobna svojstva kupca odnosno primatelja nisu dovoljna za upotrebu proizvoda.
U slučaju nedostataka na proizvodu kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

PRIVATNOST PODATAKA
U ime Arke dlicija Web Shopa obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Arka delicija  Web Shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

IZJAVA O ODGOVORNOSTI

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima. Opisi proizvoda je stvaran. 

Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.
Obavezno pročitajte i Uvjete korištenja stranica.
Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete kupnje i korištenja stranica i da se s njima slaže.

UVJETI KORIŠTENJA

Internet stranica na domeni Arka delicja, je vlasništvo Zadruge. Korištenjem bilo kojeg dijela navedene stranice i svih njenih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenim od strane Vlasnika u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Svaki proizvod koji je u ponudi je zdravstveno ispravan i koristi se u prehrani. Što ćete Vi s njima raditi ovisi o vama, na svakoj deklaraciji stoje naputcio uvijetima čuvanja ili upute o korištenju pojedinih proizvoda. 

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije na našoj stranici.

Publikacije i sadržaj koji se nalazi na ovoj web stranici ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati ponudom ili pozivom na kupnju bilo kojeg proizvoda ili usluge.   Sve informacije dobivene sa ovih stranica kao i putem kontakt obrasca, foruma, e-maila ili telefona koristite na vlastitu odgovornost

Dokumenti objavljeni na našoj stranici ne smiju se kopirati osim u slučaju da se kopije koriste za nekomercijalnu i osobnu uporabu. Uz poštivanje navedenog ograničenja, kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste, te svih ograničenja od odgovornosti koja su na ovom web site-u navedena. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovom web site-u dozvoljena je samo uz prethodno izričito odobrenje Vlasnika stranice.

Materijali na ovim Stranicama zaštićeni su autorskim pravima i svaka neovlaštena uporaba bilo kojeg materijala na ovim Stranicama može predstavljati povredu zakona o autorskim pravima, trgovačkim znakovima i sličnih zakona.
Sadržaji na ovim Stranicama vlasništvo su tvrtke Vlasnika stranice i/ili odgovarajućih autora/vlasnika sadržaja.

Sadržaji koji nisu u vlasništvu Vlasnika Stranice, koriste se uz odobrenje njihova autora/vlasnika te će na zahtjev autora/vlasnika bit povučeni sa stranice.
Ova stranica može sadržavati linkove na stranice drugih tvrtki ili osoba.
Ti linkovi su samo za Vašu informaciju, a Vlasnik, kao ni Autor i administrator Stranice ne snose odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica.

Vlasnik, kao ni Autor i administrator Stranice ne podržava i ne daje nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, uslugama ili proizvodima koji se ondje nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovom uporabom.

Ako odlučite ostvariti pristup na bilo koju od Internet stranica trećih strana koje su povezane s ovim stranicama, to činite u potpunosti na vlastitu odgovornost.

U slučaju povrede bilo kojih od navedenih Uvjeta, Vaše ovlaštenje za uporabu ovih Stranica automatski prestaje te sve eventualno učitane ili tiskane materijale dužni ste odmah uništiti. Vi pristajete na to da nećete koristiti našu stranicu u zakonom nedozvoljene svrhe, kao ni protivno gore navedenim uvjetima.

Arka delicija  (kao Internet Service Provider) ima jedini pravo izmjene sadržaja na ovoj stranici.
Vlasnik te Autor i administrator stranice zadržavaju pravo promjena navedenih uvjeta korištenja stranice i drugih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.

Zaštita privatnosti
Osobne podatke koje nam proslijedite korištenjem ove stranice, odnosno interaktivnim formama za prikupljanje podataka koje se nalaze na ovoj stranici (newsletter, registarcija putem Web Shopa, forum i sl.), koristit ćemo isključivo u skladu s dalje navedenim odredbama. Ostalu komunikaciju ili materijale koje nam pošaljete, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. nećemo tretirati kao povjerljive i kao one s kojima se ne može slobodno raspolagati.
Prikupljanje i korištenje osobnih podataka
U slučaju da nam putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na našoj stranici šaljete osobne informacije, kao što su Vaša adresa, telefonski broj, e-mail adrese i slične identifikacijske informacije, sve Vaše podatke čuvat ćemo u skladu s ovim dokumentom o zaštiti privatnosti.

Vaše podatke nećemo javno dijeliti niti ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će za zaštitu i u svrhu našeg poslovanja.

Vaše osobne podatke dobivene putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na ovim stranicama, možemo koristiti da bismo Vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja.

Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka!

Zadržavamo pravo da dobivene informacije te Vaše kontakt podatke ustupimo lokalnim i međunarodnim zakonodavnim službama ukoliko to bude potrebno.

Prikupljanje i korištenje statističkih podataka
Svaki puta kada posjetite našu stranicu, mi prikupljamo tehničke podatke koji se odnose na računalo s kojeg pristupate našoj stranici. Te tehničke informacije uključuju informacije kao što su IP adresa Vašeg računala, operativni sustav koji koristite, web preglednik koji koristite za posjet našim stranicama, tko je Vaš internet provider, URL lokaciju s koje dolazite i URL lokaciju na koju ste otišli s naše stranice, te vrijeme koje ste proveli na našoj stranici. Ove informacije koristimo kako bismo bolje razumjeli kako se naša internet stranica koristi.

Zadržavamo pravo da neke od ovih informacija podijelimo s našim poslovnim partnerima ili objavimo u javnosti. Npr. možemo prikazati broj dnevnih posjeta na našoj stranici našim partnerima kako bismo im pružili mogućnost oglašavanja na našoj stranici.

Informacije koje bismo mogli prikazati u javnosti ili našim poslovnim partnerima neće sadržavati Vaše osobne podatke niti podatke na temelju kojih bi Vas netko mogao kontaktirati ili identificirati.
Stranice trećih
Druge internet stranice koje sadrže linkove, oglasne bannere ili tekstove koji vode na našu stranicu, a nisu kontrolirane od strane Vlasnika stranice, ne podliježu pravima navedenima u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti. Vlasnik Stranice ne može se držati odgovornim za način korištenja osobnih podataka koji su prikupljeni na tim drugim stranicama.
Sigurnost stranice
Naša internet stranica održava se redovito i nastoje se zaštititi od svakog neovlaštenog korištenja. Iako koristimo sigurnosne mjere kako bi Vaši osobni podatci bili u potpunosti zaštićeni, imajte na umu da uvijek postoji određeni rizik te da neovlaštene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne zapreke te presresti svaku aktivnost na našim internet stranicama kako bi oštetiti i Vas i nas.

Vlasnika Stranice ne može se držati odgovornim za kriminalna djela trećih osoba ili aplikacija proizvedenih od strane trećih osoba osim ako se ne ustanovi da s njima postoji direktna veza.
————-

Cookie Policy
Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Promjena ovih uvjeta i drugih uvjeta poslovanja
Zadržavamo pravo da s vremena na vrijeme modificiramo, proširujemo ili skraćujemo ovaj dokument o zaštiti privatnosti. Promjene u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti uvijek će biti javno objavljene na našim internet stranicama.

Pri svakom posjetu našoj stranici smatramo da se u potpunosti slažete s ovdje navedenim uvjetima. Ukoliko se ne slažete s navedenim uvjetima molimo Vas da prestanete koristiti našu internet stranicu.

REKLAMACIJE I POVRAT

PRAVO NA RASKID UGOVORA
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na
jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana
primitka naručenih proizvoda.
Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri
pismeno obavijestiti prodavatelja.
Ukoliko su proizvodi isporučeni kupcu, kupac je dužan vratiti naručene proizvode
o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni,
nekorišteni i u originalnoj ambalaži.
U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, prodavatelj je dužan
izvršiti povrat uplaćenoga novca, u roku 14 dana od dana primitka vraćenih
proizvoda, umanjenog za ugovorne troškove dostave.
Ako je dostava proizvoda izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora,
kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakiranja i dostave u ugovornom
iznosu od 50,00 kn s uključenim PDV-om, a ukoliko troškovi dostave prelaze
ugovoreni iznos u iznosu stvarnih troškova dostave.
Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, prodavatelj će kupca e-mail-om
obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti ugovorne
troškove odlazne i povratne dostave.
U slučaju raskidanja ugovora prije izvršene dostave, kupac ne snosi troškove
dostave.
Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada je prodavatelj predao proizvod
dostavnoj službi.
U slučaju raskida ugovora kod plaćanja E-banking-om i općom uplatnicom,
prodavatelj će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti kupcu umanjiti za iznos
narudžbe koji se odnosi iznos troškova dostave ukoliko su za to ispunjene gore
navedene pretpostavke.
REKLAMACIJE
U slučaju pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda, kupac ima pravo na
zamjenu ili povrat. Kako bi ostvario pravo na zamjenu ili povrat proizvoda kupac
je dužan u roku od 8 dana od dana zaprimanja proizvoda, obavijestiti
prodavatelja putem telefona ili elektronske pošte, te dogovoriti preuzimanje i
zamjenu pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda.
Troškove povrata i/ili zamjene pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda
snosi prodavatelj. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni,
nekorišteni i u originalnoj ambalaži.
U slučaju pogreške, o kojoj je prodavatelj pravovremeno i pravilno obaviješten,
kupac od prodavatelja može zahtijevati da u roku od 14 dana od dana obavijesti o
pogrešci i povrata proizvoda, izvrši povrat uplaćenog iznosa ili proizvode
zamjeni za nove.
U slučaju da, pri preuzimanju proizvoda, kupac ustanovi da je paket fizički
oštećen ili pokazuje znakove otvaranja, kupac treba odbiti preuzimanje paketa.
Sva roba koju prodajemo je ispravno skladištena u originalnoj ambalaži. Rok
trajanja koji je označen na ambalaži vrijedi jedino ako se ispravno skladišti,
kako je označeno na deklaraciji. Svi proizvodi se mogu razlikovati u boji,
mirisu i konzistenciji, ovisno o usjevu.