Prirodni enzim 100 ml

Staklena ambalaža sa kapaljkom.
Idealna za doziranje – npr. za biljke (15 kapi na pola litre vode).

(6 recenzije korisnika)

30.00Kn

Add to wishlist

Dohrana i zaštita za biljke, sredstvo za pranje i čišćenje, sredstvo protiv kukaca: mrava, žohara, muha, mušica, komaraca, krpelja, buha i dr.

Ova univerzalna otopina dobiva se od organskog sastava (kore voća i povrća, melasa ili smeđi šećer i voda) i potpuno je ekološka! Kako se bavim proizvodnjom Prirodnog enzima, prirodnog biljnog sredstva koje služi kao biljno gnojivo, za dohranu i zaštitu biljaka, te kao fungicid (lisne uši i druge bolesti) i insekticid (pokazao se djelotvornim protiv mrava, muha, mušica, komaraca, pauka, krpelja i dr. kukaca). Želim vas upoznati sa proizvodom koji je dostojna zamjena kemiji – pesticidima, s razlikom da nije herbicid. Za korove ćete se ipak morati sami potruditi :). Ekološka proizvodnja danas je više nego imperativ. Pesticidima su uništeni ne samo humus i oranice, već indirektno rijeke, jezera, ugroženi su izvori pitke vode, sav šivi svijet u vodama i na kopnu, te je krajnje vrijeme da se okrenemo samoodrživim ekološki prihvatljivim sredstvima za gnojenje, dohranu i suzbijanje nametnika. Prirodni enzimi obzirom da su biljno gnojivo i dohrana koje nema kemijskih dodataka, nema karence, a pogodni su za vrtove, voćnjake, cvijeće, lozu i masline. Tretiranjem Prirodnim enzimima djeluje se direktno na hormon rasta biljaka i kasnije ploda, te one postaju jače i otpornije i automatski manje podložne raznim bolestima. Pokazuje jako dobre rezultate kod uklanjanja lisnih uši, Stare sorte loze mogle bi se samo enzimima tretirati. Dosadašnji rezultati su odlični, a slično je i sa drugim kulturama voća i povrća, od kojih su rajčice pokazale izuzetan napredak uz primjenu enzima zalijevanjem ili folijarno, plodovi su u konačnici bili veći, finiji, a cijela biljka, jača, te samim time i zdravija i otpornija na moguće bolesti jer s dodatkom enzima biljka pojačava svoj imunitet.

Poljoprivrednici koji umjesto kemijskih gnojiva koriste prirodni enzim uočili su povećan urod, plodovi su ukusniji, a bilježe i mnogo manje slučajeva bakterijskih bolesti kakve inače napadaju usjeve.
– pojava biljnih bolesti opada,
– poboljšana kvaliteta tla,
– teški metali i toksini poput onih iz kemijskih gnojiva se razgrađuju,
– poboljšala se kvaliteta zraka

UPUTSTVA ZA UPORABU

Za dohranu i zaštitu biljaka:

Univerzalno pakiranje fermentiranog ekstrakta enzima sa kapaljkom idealno je za dohranu i zaštitu biljaka. Svega 15-ak kapi dovoljno je nakapati u 500 ml vode i otopinom folijarno špricati po listovima i biljci. Puno ekonomičnije od zalijevanja biljka direktno dobija sve što je potrebno preko lista.
Za razliku od zalijevanja gdje jedan dio nepovratno prođe u zemlju, a korijen preuzme samo jedan manji dio otopine.
Ovaj omjer je dovoljno dobar i za tjeranje lisnih uši, a redovitom primjenom biljke postaju jače i otpornije na moguće bolesti. Biljke se tretiraju svaka dva tjedna, a jedino za kućne biljke možemo i malo češće, pogotovo u ljetnim mjesecima.

Za pranje i čišćenje:

Ekstrakt možemo koristiti za tretiranje mrlja, fleka, onečišćenih površina na prozorima (1:10), podovima (1:300), kuhinjskim elementima, sanitarijama, pločicama (1:1 do 1:10), ekrane mobitela, televizora i ostale tehnike koje čistimo i brišemo krpicom sa blagom otopinom enzima te nakon toga obrišemo (1:10). Čisti i pere sve vrste onečišćenja ukoliko su organskog porijekla. Anorganske nečistoće može otkloniti iako ne uvijek, ali uz puno više truda i bez puno razrijeđivanja.
Protiv mrava (u stanu, kući ili vani), žohara, muha, mušica, krpelja, buka, komaraca u prostoriji…

Protiv mrava i kukaca:

Prirodni enzim protiv mrava i kukaca na zemlji koristi se u omjeru od 1:10. Idelano je koristiti destiliranu vodu jer tako neće doći do rekacija sa enzimom, te će otopina ostati jednakog mirisa. Umjesto destilirane vode može se koristiti izvorska, bunarska voda ili kišnica. Kod vode iz slavine neminovno nakon nekog vremena dolazi do reakcije i otopina dobija neugodan miris.
Za muhe, mušice i komarce u stanu može se koristiti otopina u omjeru 1:10 u nekoj posudici ili čaši koja se ostavi da lagano hlapi i isparava u prostoriji ili bliže prozoru. Može se koristiti lampica za eterična ulja u koju se nakapa malo enzima (cca 5-7 kapi). Na taj način tjerat će muhe, mušice i komarce iz prostorije.

6 recenzija za Prirodni enzim 100 ml

 1. Elvira Malnar Vukosav

  Prirodni enzim je toliko savrsena dohrana za biljke da vam one ubrzo uzvrate bujanjem! Naprosto ne postoji i ne moze postojati nesto prirodnije i efikasnije od Prirodnog enzina. U Prirodnom enzimu je jedan dio ciklusa zivota – koristenje otpadaka za nadohranu novog ciklusa, koji ce opet posluziti za stvaranje enzima, i tako i

 2. Anita Kosic

  Dodajem jos jednom osvrt i 5 zvjezdica ovom vrhunskom proizvodu♡♡

 3. Iva

  Ovaj proizvod je savršen ako želite spasiti biljku koja već daje znakove uvenulosti. Spašen je moj avokado. Toplo preporučujem

 4. Anita Kosic

  Prirodni enzim mojim sobnim biljkama vratio je zivot u 2 tjedna, ne samo obnovio osušene dijeliće već poraslo niz novih mladih izdanaka. Listovi sobnog cvijeća dobili su sjaj, boju i par ljubičica nove cvjetove, čak se i moja orhideja pomaknula s mjesta i rastu nove mladice ,nakon 2 godine🙌 Od srca preporuka , odnedavno koristim razrijeđenu otopinu kada cistim lice, moja koža konacno postaje izbalansirana.

 5. Dubravka Perisa

  Izuzetno kvalitetan proizvod. Moje biljke su u potpunosti se preporodile od ovog proljeca kada sam pocela koristiti proizvod!

 6. Elvira Malnar

  S ovim proizvodom pocela je moja prica sa cudotvornim enzimima, biljke ga jednostavno obozavaju pa ja koja spasavam mnoge iz smeca – dobivam njihovu zahvalnost u vidu bujnih, sretnih mladica i stana (s balkonima) punog zelenih biljaka! Biljke jednostavno ne lazu i nisu podlozne subjektivnim procjenama, njima zaista vjerujem! Necete pogrijesiti oko doziranja, ako malo pretjerate, jedino upozoravam da cete previse razmaziti biljke. 😉 Hvala Davore!

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *